Klintskov's Røskva

Røskva med mor Hilla og mormor Mille (med halsbånd)
Røskva med mor Hilla og mormor Mille (med halsbånd)

Røskva er vores 3. generation af labradortæver. Hun er Mortens jagthund og vores kommende avlstæve 😎

Røskva er nu sat ind i avlen, da hun i uge 28 er blevet parret af Shootdog Timber 🤩 Så vi forventer, at hun føder i uge 37  

Vi startede træningen hos Joe i Dansk Retrieverklub Region Nordsjælland. De første par gange så det ikke godt ud, og det var lige før Røskva blev taget op til overvejelse. Pludselig fandt hun glæden ved træningen, og så kom der fart over tingene!

Røskva er særdeles effektiv på jagt. Hun er ikke trænet til markprøve, så hun både driver og apporterer, når vi er afsted. Hun kan sagtens bevare roen på et andetræk, selv om der er mange ænder i luften, og hun kan arbejde selvstændigt inde i såten - med et lille kig til Morten ind i mellem.

Hjemme er Røskva en særdeles behagelig, kontaktsøgende og kærlig hunde, som elsker når Regitze er hjemme på besøg - så er der nemlig tilladelse til at sove i sengen 🙂 Hvis man lægger sig på gulvet, kommer hun straks og forsøger at lægge sig ovenpå, så der rigtigt kan kæles.

Røskva er avlet efter vores opfattelse af racen Labrador Retriever. Det skal være en hund af passende størrelse, større end en Springer Spaniel, og helt klart meget mindre end dem, der ligner en Rottweiler! Vores tæver vejer generelt omkring 30kg i topform - og vi mener, at en Labrador godt må have talje.... På de få udstillinger vi kommer på, får vi oftest Good og Very good, da vi ikke mener, en Labrador skal være fed og med et kæmpe hoved, men harmonisk, slank og i god form.

Røskva er ca. 54 cm høj 🙂